Galerie

Contact

Soseaua Nordului 62D,
Sector 1, Bucuresti

office@rnvam.ro

raspunsuri

Intrebari frecvente

FAQ

1.CE SUNT PARCURILE FOTOVOLTAICE?

Parcurile fotovoltaice sunt sisteme care capteaza energia solara si o transforma in energie electrica prin intermediul celulelor solare (fotovoltaice). Acestea sunt surse importante de energie verde, pe care noi, Renovatio Asset Management , le promovam. Prin definitie, o megacentrala solara poate fi numita si parc fotovoltaic.

2.CE SUNT PARCURILE EOLIENE?

Un parc eolian, sau o ferma eoliana, este un sit care grupeaza mai multe turbine la care energia primara este energia eoliana si care produc electricitate. De regula sunt amplasate in locuri unde vantul este puternic si / sau regulat.

3.DE CE PARCURILE FOTOVOLTAICE AU NEVOIE DE MENTENANTA?

Fiabilitatea parcului fotovoltaic este obtinuta prin O&M (operare si mentenanta), aveti nevoie de intretinere de acest tip deoarece in mod cert doriti sa beneficiati la maximum de oportunitatile de producere a energiei electrice cu ajutorul energiei solare (energie regenerabila).

4.CUM MA ASIGUR CA NU PATRUND ANIMALE IN ZONA PARCULUI FOTOVOLTAIC?

Se va construi un gard in jurul tuturor echipamentelor. Gardul poate include masuri de precautie necesare pentru a nu rani animalele domestice sau salbatice si a nu deteriora echipamentele.

5.CUM MENTIN PARCUL FOTOVOLTAIC SAU EOLIAN IN PERFECTA STARE DE FUNCTIONARE?

Indepartarea vegetatiei din jurul panourilor fotovoltaice se poate face de mai multe ori pe an, iar intretinerea preventiva a echipamentelor electrice se face de obicei o data pe an. Parcul fotovoltaic va avea un drum de acces dedicat si un gard care inconjoara proprietatea, astfel incat, in cazul intretinerii planificate sau neplanificate, proprietarii de terenuri nu vor fi deranjați.

6.TURBINELE EOLIENE PRODUC POLUARE SONORA?

Odata cu aparitia noilor proiecte de turbine eoliene si progresele tehnologice au fost eliminate dezavantajele legate de zgomot. Sunetul generat de o turbină eoliana moderna, plasata la aproximativ o mie de metri distanta este la fel cu cel din sala de lectura a unei biblioteci.